Ada'dan Adnan

Üşenmeyenler için Büyük Ada'nın her mevsimde ayrı tadı vardır. İskeleden çıkınca sola doğru yürüdüğünüzde, sıra sıra tek tip balıkçıların en sonunda Adnan Usta'nın balık ağlarıyla süslü, ahşap masalı sıcacık mekanını buluyorsunuz. Adnan Usta canı neyi çekerse onu sunar size. Çok meze yemenize izin vermez, illa ki balığından tattıracaktır, ısrar ederseniz de güzel bir azar çeker: "Şişeceksin, balığa yer bırak"

Mutlaka yenmeli:
Karışık otlar! Bir çoğu adanın yamaçlarından toplanır ve isimlerini bir türlü ezberleyemezsiniz.

Balık kokoreç! Çok yerin menüsünde vardır ama herkes beceremez. Güveçte uyumlu baharatlarla cızır cızır masaya geldi mi, mest olmamak mümkün değil.

Bazen olmuyor:
Büyük balık kızartmaya pek gelmez. Dışı çıtırdar, içi sulu kalır ama ızgaranın lezzetini vermez. Adnan Usta büyük balığı da yağa atmakta ısrarcıdır bazen.

Yazın:
Dışarıda çakma bir iskele, üstünde üzüm sarmaşığı. Suyun üstünde otururken öğlen soğuk beyaz şaraba, akşam buzlu rakıya doyum olmaz.

Kışın:
Mevsim kışsa, şöminesinin önünde usulca demlenebileceğiniz, eşsiz bir mekan.

0 yorum:

Yorum Gönder